خورش فسوجن کشک (تفرش)
فسوجن کشک، همان خورش فسنجان است که به گونه هاي مختلف در تفرش درست مي شود. در واقع به جاي رب انار از ماست يا کشک استفاده مي شود.
گاهي به جاي گوشت مرغ يا گوسفند از گوشت اردک، غاز يا کبک نيز استفاده مي کنند.
واد لازم براي 4 تا 6 نفر:
کشک 2 پيمانه
فيله مرغ 500 گرم
مغز گردوي ساييده 200 گرم
پياز رنده شده 1 عدد
سير 5 حبه
نمک، فلفل، زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه:
* سينه ي مرغ را به قطعات متوسط خرد نماييد و با پياز رنده شده و چند حبه سير، مقداري زردچوبه، فلفل و روغن تفت دهيد تا آب پياز و مرغ بر چيده شود.
* در اين هنگام مغز گردوي پودر شده را ريخته، بعد از چند بار هم زدن، 1 ليتر آب اضافه نماييد تا گوشت پخته شود.
* بعد از يک ساعت، کشک را اضافه نموده و شعله را ملايم نماييد تا گردو به روغن بيافتد و گوشت مرغ کاملا پخته و حالت ريش ريش پيدا کند.
* خورش را در ظرف کشيده و با برنج سرو کنيد.
نکته:
در صورتي که خورش هنوز به روغن نيفتاده است و مرغ پخته است، بهتر است که مرغ را خارج نموده و اجازه دهيد تا خورش غليظ و جا افتاده شود و سپس مرغ پخته را به خورش اضافه نماييد.
انرژي کل: 2600 کيلو کالري